Reteta succesului…politic in Romania

Cum poti castiga alegerile, mandat dupa mandat in Romania?

Da stiu, iarasi politica… Politica in zilele de astazi intereseaza pana si gastele din curtea matusii mele de la tara, ca bunicii saracii s-au prapadit…
Astazi mi-am propus sa povestesc reteta succesului in Romania, succesul clasei politice din tarisoara noastra deja damblagita mai rau decat o Dacie 1310 veche de 30 de ani.

1.Saracia. Toata lumea vorbeste despre saracie in ziua de astazi. Toata lumea se gandeste la metode de a scoate tara din buda din care ne scaldam, clasa politica vine ca masuri de stimulare a economiei. Total fals si am sa argumentez, Clasa politica se bazeaza pe controlul clasei sarace prin clasicile pomeni electorale, prin acele subventii la gaze, caldura, lemne, ajutoare sociale.Saracia este folosita drept arma din partea clasei politice impotriva votantilor lor.
Este si normal, gandeste-te daca esti un batran care ai lucrat la CAP in perioada comunista si acum ai o pensie de 400 RON( crescuta de la 70-90 RON de guvernul Boc) si vine primarul si iti zice ” Daca nu votezi cu Vlad Tepes” nu mai pupi ajutor.
Toata lumea stie ca o mare masa de votanti a partidelor politice sunt oamenii simplii de la tara, total dependenti de sistem.
Bineinteles, ca putem adauga si reteaua de baroni locali, de primari cu o clasa mai mult ca trenul, de functionari economici ineficienti, scarbiti si incompetenti. Daca in semnatura sau stampila lui se regaseste putere, pentru stampila aia, te va fute de vei obosi, doar pentru ca…poate.
Concluzie: lipsa saraciei inseamna lipsa de control al maselor, fara mase, ioc furaciuni, ioc SPP, ioc deplasari, ioc putere, ioc de toate.

2. Cultura, educatia. Pe vremea mea, dadeam capacitatea la sfarsitul clasei a 8, daca luai nota mare si erai repartizat la liceu teoretic era bine, daca nu luai bacul sau aveai nota mica mergeai la liceu sau scoala de arta si meserii. Dupa liceu dadeai Bacul, daca luai bacul si aveai chef, mergeai la faculatate sau la scoala post liceala.

In ultimii ani este foarte cunoscut faptul ca nimeni s-a axat pe imbunatatirea sistemului de educatie si cercetare, preferand sa ne tina in zeama proprie, in intuneric si prostie. Mai mult, in 2014 avem manuale electronice la clasa 1, ca orice pusti are smartphone si tableta. Ei bine, in perioada declaratiei de aur, un copil a cazut in haznaua unei scoli de la tara si a murit inecat in cacat. Oare el avea acces la smartphone? Nu cred.
Tarile din vest investesc constant in cercetare si educarea tinerilor, studiaza intens genetica, biopolimeri, materiale inovative, biotehnologii, chimie aplicata, automatica si multe alte domenii specifice secolului in care traim. Motivul pentru care o fac, esti simplu, numai prin cercetare poti obtine metode, materiale prin care poti evolua din punct de vedere tehnologic si economic.
Concluzia: cunoasterea inseamna putere. Sa-i facem prosti si sa-i controlam usor!
3. Biserica: controleaza biserica ortodoxa romana SRLprin avantaje economice, si toti pupatorii de moaste care se bat la coada vor vota cu X-Y-Z.
Concluzia: daca tot cred in Dumnezeu, de ce sa nu creada si in noi? La noi sa nu se ma roage si sa se milogeasca?
4. Televiziunile: controleaza televiziuni care emit la nivel national, si acele televiziuni vor spala mintile netede ale spectatorilor vor vota cum au fost indoctrinati, in plus vor raspandi in cercul lor aceleasi idei. Exercitiu de imagine: urmareste A3 cu sonorul oprit. Acei oameni care vorbesc la televizor isi pocesc fetele de atata ura incat nu vei avea nevoie de sonor. Nu e nevoie sa citesti pe buze, iti dai seama dupa fara.
Concluzia: prosteste-i prin lipsa de educatie si prin televiziuni, ca sigura castigam si mandat urmator.
5. Sanatatea: tine sub control sistemul, nu le da medicamente pentru cancer, sida, si ii vei tine sub control. Da-le pe piata un val de medicamente si toata lumea va spune „ai vazut ma, Mihai Eminescu, ministrul sanatatii a aprobat medicamentele pentru cancer”.
Concluzie: mai putine guri de hranit. Doar nu vrei sa fii cel mai sanatos mort din cimitir…

6. Te las pe tine sa continui.

P.S. Numele oricarui personalitate este folosit pur si simplu idealistic, pentru a nu face referire la anumiti politicieni prezenti sau nu pe scena politica.
P.P.S. Acestea fiind spuse, maine iti iei tara inapoi?

Un comentariu la „Reteta succesului…politic in Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s