Unde facem fotografii?

Dupa cum scrie si in descrierea blogului meu, sunt multipasionat de diferite activitati ca fotografia (nivel amator), gatit, lectura, filme, gradinarit in balcon, si naiba stie ce imi mai trece mie prin minte sa fac.

Anul trecut am avut 3 saptamani de concediu in perioada asta, desi eu vream 4 saptamani, insa seful meu a zis ca imi da 4 saptamani de concediu, doar daca plec in safari. Cum nu am pasiuni de a explora teritoriul african, de a ucide animale, sau de a fugi mancand pamantul de diferite pradatoare, m-am multumit cu trei saptamani.

Anul acest am fost nevoit sa ma multumesc cu 2 saptamani, pentru ca nu mai aveam zile de concediu… Nu a fost cea mai buna optiune, dar asa patesti cand iti consumi zilele de-a lungul anului…

Ieri la cafea, imi vad trepiedul camerei foto, aruncat undeva in coltulul livingului, si imi vine mie o sclipire de moment, sa ma echipez pentru a iesi la o tura de fotografiat. Imi pun in rucsac camera, trepiedul, declansatorul, filtre, fesul si cam tot ce aveam nevoie pentru mica mea evadare.

Imi stabilesc destinatia, Manastirea Chiajna, gandidu-ma ca ar fi relativ aproape de casa, fiind locuitor al Chiajnei. Ma uit pe google harti si vad ca este de fapt in Giulesti-Sarbi. Imi zic ca asta e si ca daca am zis Chiajna, Chiajna sa fie.

Ma incarc cu entuziasm dupa ce am vazut diferite poze pe net si pornesc. Pun pe google harti, insa ma duce navigatia langa o groapa de gunoi si un cimitir. Intreb paznicul cimitirului pentru indicatii si pornesc catre Manastire. ( Daca mergi acolo, folosind google harti, la statia aia de gaz vopsita in galben e o troita, si un indicator, ala e drumul).

chiajna4_by_lestatis-d3hhm1t

Sursa foto:

Drumul este foarte greu , si daca ai masina cu garda la sol joasa, o sa incepi sa vorbesti singur cu siguranta, facand calcule despre viitoarea reparatie a masinii.

Am avut un amalgam de impresii cand am ajuns, si anume:

  • manastirea este inconjurata de tomberonezi care te tot latra, insa daca le vorbesti frumos, nu vor incerca sa te muste. Atentie, sunt multi, nu incerca sa dai cu pietre.
  • se afla in imediata vecinatate a gropii de gunoi Rudeni, si peisajul este cu adevarat dezolant
  • se afla intr-un grad avansat de degradare, fara perspective pentru conservare.
  • este incercuita cu gard, nu poti intra in ruina. M-am tot invartit pe acolo si a venit paznicul si mi-a zis ca nu am voie sa intru in ruina, sau sa sar gardul. I-am zis ca nu cred ca ma cheama Domnul azi la El, insa nu a gustat gluma si nu m-a lasat.
  • daca te mananca undeva sa sari gardul, ceea ce nu recomand, ca iti poate ramane jumatate de fund infipt in el datorita tepilor, fii cu bagare de seama, ca toti cei lucreaza pe acolo se cunosc intre ei si anunta paznicul. De asemenea, la intrarea in curtea manastirii, este pusa sigla BGS-ului. Nu-i o idee buna sa dai explicatii unui de la BGS. 🙂

M-am multumit doar cu poze din exterior si cu gustul amar lasat de nepasarea autoritatiilor si de groapa de gunoi…

IMG_6592

DSC_0224

DSC_0195

P.S. Nu dati cu pietre! Dupa cum m-am plans intr-o postare anterioara, mi-a decedat laptopul, si nu pot edita nicio fotografie.

Ce alte locuri recomandati pentru fotografii?*

index

*Exclus Herastrau, Carol, Tineretului.

 

3 comentarii la „Unde facem fotografii?

  1. din cauza jobului sunt nevoit sa calatoresc foarte mult in Romania. Am fost un idiot ca nu mi-am luat camera dupa mine in drumul spre Transilvania. Mi se pare ca timpul a ramas in loc, in localitatile de dupa Rotbav ( BV). Data viitoare imi arunc camera in portbgaj. 🙂

    Apreciază

Lasă un comentariu