Ma iau la tranta cu doua Primarii!

In ultima perioada m-am concentrat foarte tare sa rezolv niste probleme aparute subit si nu prea am avut inspiratie pentru a mai scrie ceva pozitiv. Nu-i cazul nici acum deoarece aceasta postare, nu-i pozitiva din nefericre…

Imi propun de ceva timp sa ma iau la tranta cu doua primarii, sa imi cer drepturile si bineinteles sa elimin niste abuzuri. Inca imi formulez pledoaria pentru a ma adresa forurilor superioare celor doua institutii in cauza.

36351859

V-am spus ca locuiesc in Chiajna, mai exact, intr-unul dintre multele cartiere rezidentiale ce s-au alipit la comuna mai sus mentionata, cartiere ce il fac pe primarul Minea sa isi frece mainile. Practic el nu face nimic, si ii vin banii din taxe si impozite locale.

Sa incepem cu inceputul…

Ca sa intrii in cartierele rezidentiale, ai doua variante:

 1. Sa vii de pe Iuliu Maniu cu masina personala, cu autobuzul, pe jos de la Pacii pana in cartier.
 2. Cu masina personala din Uverturii, prin comuna, sau cu o companie de transport in comun privata.

Daca te incumeti sa mergi pe jos, de la Pacii, pe Drumul Osiei, trebuie sa iti faci spovedania la biserica si pe urma sa continui. Cred ca ar fi bine sa te si impartasesti.  🙂 Acea strada, intitulata Drumul Osiei, are trotoar pentru pietoni in proportie de 15%. Acum doi ani era sa dea o masina peste mine pentru ca eram pe partea carosabila, datorita lipsei trotoarului. Anul trecut unii vecini au dus un razboi de guerilla online, ce au provocat mari spume domnului Manescu ( pe surse), razboi care l-a determinat sa plombeze strada cu pricina. Nu va imaginati ca a fost perfecta actiunea lui de plombare… Inca au ramas gauri de canal cu 10 cm sub nivelul asfaltului si gropi. Un etalon de mediocritate in gospodarirea sectorului.

Pe langa guerilla online, a fost bombardat, chiar spamuit ,cu reclamatii despre starea drumului, reclamatii ce ne-au plimbat de la un birou la altul, de la o directie la alta, tipic romanesc.

Problema nu o reprezinta gaurile sau gurile de canal, problema o reprezinta lipsa trotoarului, si pericolele la care se expun pietonii. Din nefericire, pietonii sunt nevoiti sa isi riste viata ( testata pe propria piele), intrand pe partea carosabila.

In felul acesta, dupa mine, se incalca flagrant articolul 22.1 din Constitutia Romaniei.

ARTICOLUL 22
(1) Dreptul la viaţă, precum şi dreptul la integritate fizică şi psihică ale persoanei sunt garantate.

Manescu nu are niciun interes sa bage bani in strada respectiva, pentru ca acolo nu locuieste nimeni cu buletin de S6, care sa il voteze sau sa ii plateasca taxe si impozite. Sunt cateva sedii de firma si atat, care nu sunt foarte deranjate de acest inconvenient.

 

Cea de-a doua primarie cu care ma iau la tranta, este cea a Chiajnei.

Minea este o idee mai gospodar decat Manescu, datorita unor interese ce sunt in joc, cel putin asa vorbeste lumea. 🙂 Nu dau detalii pentru ca nu am dovezi clare despre acele interese, deseori auzite.

S-a apucat Primul Gospodar al comunei sa asfalteze o strada si sa puna borduri, (dupa ce preotul din comuna a murit, culmea, tot pe asfalt, ca trotoar nu exista atunci nici la Minea pe tarla). Doreii au avut grija sa lase bordura din buza aleii pe care stau la o inaltime considerabila, intaltime care imi muta organele interne dintr-un loc in altul, si care ne afecta grav articulatiile masinilor. Dupa o criza de nervi la presedintele asociatiei, prin care i-am amenintat pe amandoi cu un scandal monstru, si dupa o reclamatie pe Civic Alert, Primul Gospodar a remediat tampenia Doreilor.

Cu Minea nu mai am de impartit nimic ce tine de constructii sau strazi… Momentan!

Locuind intr-un cartier rezidential, platesc pe listele de intretinere lunar, urmatoarele:

-iluminat stradal

-reparatii stradale ( noi avem dale pe strada)

-ingrijirea si udarea spatiilor verzi

-curatenia de pe strazi, si spatii comune

-avem un nene ce se mai plimba seara printre blocuri, deci paza.

Domnul Prim Gospodar imi cere sa-i platesc :

Capitolul VII: Taxe speciale

Pentru buna functionare a serviciilor publice locale Consiliul local al Comunei Chiajna adopta urmatoarele taxe speciale:

 1. taxa iluminat public 12 lei/gospodarie/an;
 2. taxa sport 12 lei/gospodarie/an;*
 3. taxa pentru curateniesi intretinere strazi 12 lei/gospodarie/an;
 4. taxa paza 12 lei/gospodarie/an;

Nu am gasit proiectul de lege online, adoptat de CL Chiajna, insa am auzit ca daca ai buletin de Chiajna, atunci cand este derby, se ofera un numar limitat de bilete pentru bastinasi in mod gratuit.

Dupa ce ca imi platesc din propriul buzunar cele mai sus mentionate, pe listele de intretinere, primarul imi cere sa mai sustin si echipa Concordia Chiajna si performantele ei. Nici macar nu sunt microbist! 🙂

Chiajna-CFR-copy-front

Nu-i asa ca baiatul asta este destept tare? El nu cheltuie nimic cu prostii din ”rezidentiale”, insa are si pretentia ca prostii sa-l plateasca pentru nimic… Epistola frumos scrisa va fi trmisa catre Ciorbea, CCR, Prefecturi, si lista poate continua daca vii cu adaugare.

7 comentarii la „Ma iau la tranta cu doua Primarii!

 1. Scoate tot din ei !!! Numa sa nu scoata ei untul din tine, cu plimbari din birou in birou, din usa-n usa. Dar nu te lasa. Mai aduna cativa vecini si faceti reclamatie colectiva. Prinde mai bine cand sunt mai multi . Succesuri 😛

  Apreciază

 2. Eu as zice ca, mai intai de toate, ar trebui sa schimbati numele strazii. „Drumul Osiei” pare predestinat sa nu aiba trotuare… Osie – roti – vehicul… de ce si trotuare? Sigur ca glumesc 🙂 si iti urez succes in toate demersurile tale. Sper sa nu te lupti cu Morile de Vant (inca un M?!, nu se poate!) si sa ne dai foarte curand vesti bune. 🙂

  Apreciază

 3. Pingback: Ziua în care nu am mai fost struț! | Gustipher

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s