Jurnalul unui sofer din Bucuresti – P2

Continuarea Jurnalul unui sofer din Bucuresti – P1.

Brusc… Strangi… Strangi din buci… Oare de la ce te trece? Oare mancarea comandata aseara a avut ceva funny in ea? Sa fie cafeaua inculpatul in procesul de fisiune abia inceput in burta ta?  Busu nu a spus nimic la meteo despre averse si descarcari…:( Cum in orasul nostru minunat, nu poti face un pipi linistit, nici macar intr-un boschet, ca nici boschetii nu mai sunt ce erau odata, de caca nu mai putem discuta. Brusc vezi pe o sigla scris mare: „Restaurant”. Zici ca a dat norocul peste tine, sau tu iti dai norocul peste ei apesi pedala de acceleratie catre semnul mesianic… dar … nu ai niciun loc de parcare. Locurile de parcare sunt pline de Q7, X5 si alte abrevieri formate din cifre si litere, dar mai dai si de doua Dacii 1310 ce pareau venite de la Marasesti,care cu trecerea timpului au ajuns sa se sprijine gratios pe discurile unde odata au fost pneuri romanesti de cea mai buna calitate. Nu e vina sarmanelor Dacii… proprietarul nu a fost multumit de zestrea primita pentru a le putea marita, si acum ele ocupa doua locuri de parcare perfecte pentru a-ti lasa masina si a-ti continua drumul catre victorie. Neavand unde sa parchezi, mai strangi din buci si conduci inca  putin iar intr-un final gasesti o benzinerie si fugi mancand pamantul catre Sfantul Scaun. Iesi din Sala Tronului si iti vine sa tipi in gura mare : ” Fratilor, am invins!”.

Invingator, pornesti mai departe  dar incepe ploaia si ai brusc un flashback din Carmageddon. 

Nu stiu daca ati observat, dar atunci cand ploua, soferii din Bucuresti uita regulile de circulatie. Este un fenomen unic in lume, ploaia care spala memoria. Dupa ce faci manevre evazive ca intr-o confruntare de submarine, iti sare in cale un… un… un biciclist! Iti vine sa deschizi geamul ca sa ii zici: „Ma-ta-n cur! Gabi Firea a cheltuit din banii mei ca sa iti faca pista de bicicleta iar Oprescu ne-a luat doua benzi de circulatie de pe Calea Victoriei tot pentru bicicleta ta care nu genereaza taxe si impozite, iar tu nu le folosesti! Ma-ta-n cur cu bicicleta ma-tii! ” Nu uitati dragi prieteni, ma-ta are cratima!

Intreaga calatorie spatiala continua cu putin mai mult elan pana cand mai apesi pedala de frana asezandu-te in spatele unui TIR obosit care tocmai a inceput sa se pregateasca de sarbatorile de iarna, afumand totul in jurul lui. „Ma-ta-n cur Homor ca esti prea idiot ca sa faci o centura cu 4 benzi in jurul Bucurestiului! Dupa ce ca se circula prost, mai am si tiristul asta in fata caruia ii trebuie un semafor sa faca stanga. Ma-ta-n cur Homor!”

Morala? Nu am! Inca nu s-au nascut primarii potriviti pentru cele 6 sectoare si Capitala, care sa ne ofere:

-semafoare corelate

-bude ecologice

-piste pentru biciclisti

-statii RATB cu adapost

– oameni care sa supravegheze atunci cand diferiti imbecili sparg carosabilul.

Aaaa si : Ma-ta-n cur Homor!

Tura viitoare, cand ma loveste inspiratia, scriu si niste idei. Poate imi depun candidatura la urmatorul mandat.

Votati Gustifer, Primar General!

2 comentarii la „Jurnalul unui sofer din Bucuresti – P2

  1. Pingback: Jurnalul unui sofer din Bucuresti – P1 | Gustipher

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s