Ziua în care nu am mai fost struț!

Nu-mi verific casuță postală… De obicei este plină cu reclame la pizza, restaurante ce oferă serviciu de livrare la domiciliu , firme ce montează termopane și multe alte companii prestatoare de servicii. Totul până sâmbata trecută…. În drum spre parcare verific din instinct cutia postală. O deschid și vad acel biletel maroniu de la postă. Tocmai primisem o recomandată. In prima fază am crezut că este vorba de o înștiințare de la ANAF. Am mai primit d-astea și stiu că se rezolvă de la sine. Simțindu-ma puțin rău de dimineață, am pornit mai tarziu către serviciu si m-am hotarat sa ma opresc la Oficiul Postal Chiajna.

După îndelungi căutari, funcționara de la postă imi inmanează scrisoarea de dragoste. Era de la vechea mea cunostiinta , Primaria Chiajna. Se pare ca aveam scadența la impozit si au hotarat sa ma someze public și să mă amenințe cu executarea silită dacă nu le platesc impozitul pe cladire, taxa speciala, si impozitul pe terenul ce l-am dobandit cand am cumparat apartamentul. Acel 1 metru patrat ce ne revine noua, muritorilor de rand ce stam la bloc. Stiti bine cât de multa scarbă îmi provoacă Primaria Chiajna, din postarea mea.

Ma infiintez la casieria Primariei și o intreb pe doamna casiera ce inseamnă „taxa speciala” încă odată, să-mi reamintească. Îmi spune sec sa ma adresez secretariatului ca imi vor spune ei.

Ajuns in fata secretariatului, ii dau binețe doamnei funcționare, ii spun ca sunt Gustipher și ca as dori sa stiu si eu care e treaba cu taxa speciala, cand pot intra in audientă la primar si cum pot depune o alta sesizare, dar la care sa mi se raspundă.Poate data trecuta nu am depus-o eu unde trebuia… Văzând că nu am venit să îi rânjesc fasolea cum fac multi conțărani de-ai mei, raspunde la telefon și se intretine telefonic cu un alt angajat din primarie, ignorandu-mă. Ii readresez intrebarile și incep sa ii vad grimasa pe fata ( „alt tampit din cartierul rezidential ce se simte nedreptatit!”)

-Domnul Primar are audiente doar pe 14 decembrie!

-Stati sa vad in ce zi este ca parca atunci nu eram in tara!

-Aaaa! Da! Nu sunt ! In ce alta zi se poate?

-Doar pe 14 decembrie!

Incep sa ma urzic cand vad ca nu ma inteleg cu ea si incep sa o intreb de ce imi ia primaria taxa de iluminat si curatenie, cand la mine pe strada nu intra si imi platesc acele utilitati pe factura de intretinere! Imi raspunde sec ca nu e vina ei ca eu stau in cartierul rezidential si ca stiam unde ma mut!

Ii raspund la fel de transant ca daca stiam cum este nu ma mutam aici ca sa le platesc lor impozite locale! Nici ea nu se lasa mai prejos si imi tipă că ar trebui să mă mut daca nu imi place in Chiajna! Vizibil iritat de atitudinea secretarei o mai intreb de ce nu preia primaria cainii maidanezi din comuna minunata, mai ales ca le-am facut sesizari si ca era sa fiu muscat de o haita de câini acum cateva saptamani.

Aici se pune bomboana pe coliva!

Fiind alti prosti ca mine la primarie sa plateasca una-alta, intervine un domn imbracat intr-un trening albastru si imi zice :

-Lasa  ciocu mic ca aici se lucreaza cu acte si calculatoare!

-Jura-te! Te uiti cum sunt imbracat? Crezi ca sunt Dorel de pe santierele din Chiajna ca sa nu stiu unde sunt si ce cer?

-Tu cine mai esti de intervii?

-Sunt consilier local si d-asta ma bag!

-Ti se pare ca sunt impresionat de faptul ca esti consilier local? Esti un alt functionar public platit din impozitele locale cu un tupeu fantastic! Esti platit sa rezolvi problemele arhicunoscute, nu sa te iei la cearta cu cetatenii! V-am facut sesizare in scris la probleme acute si voi nici nu v-ati sinchisit sa raspundeti, conform legii, in 30 de zile!

-Eu unul m-am saturat de cum rezolvati probleme noastre, si mai ales ca noi prostii din cartier va platim taxe si impozite si nu ne bagati in seama! Voi veni saptamanal in primarie cu aceeasi atitudine si va voi umple de sesizari pana va miscati!

Ajuns in fata registraturii, ii inmanez functionarei petitia mea si ii cer un numar de inregistrare. Imi inregistreaza petitia si imi pune stampila pe un post-it. Oare asa se face?

Ii cer o copie xerox a petitie mele cu tot cu numar de inregistare si mi-l da fara sa mai zica ceva!

Pe scurt, discutia a fost foarte nepoliticoasa! S-a tipat la mine si am fost amenintat ca vor chema politia locala pentru faptul ca eu am voce puternica ( de bariton) intr-o sala cu acustica! Ce-i drept, am avut un ton ferm si autoritar! Iar unele dintre raspunsurile lor au fost jenante ! Regret ca nu am putut inregistra conversatia! Tinea bustierele si duduiau stirile despre atitudinea functionarilor publici, inca odata!

Ziua de 6 decembrie a fost ziua in care mi-am scos capul din nisip si de atunci am hotarat sa nu mai fiu strut! M-am hotarat sa citesc legea si sa ma duc la sedintele consiliului local.
Dragi functionari, ne vedem saptamana viitoare!

Morala:

Draga cititor, daca te simti nedreptatit sau simti ca ceva nu merge, scoate capul din nisip si ia atitutidine! Am fost oi suficient! Este timpul sa devenim caini ciobanesti, nu lupi! Apara-ti dreptul tau, dreptul comunitatii in care locuiesti! Țării ăsteia îi merge prost nu din cauza unora ca mine, ci din cauza faptului ca nu ne gandim la binele comunitatii in care locuim! Impreuna suntem multi ( si prosti uneori) si putem face o schimbare!

Gata cu oieritul! Fii caine ciobanesc!

Ca sa vedeti ca am fost la registratura primariei, va atasez o poza .:)

img_9333

4 comentarii la „Ziua în care nu am mai fost struț!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s